28 Μαΐου 2024 in blog

Καταργείται η λειτουργία Συζήτησης του Google My Business Profile στις 31/07/2024.

Η Google ανακοίνωσε ότι στις 15 Ιουλίου 2024 θα σταματήσουν να δημιουργούνται νέες συζητήσεις στα Επιχειρηματικά Προφίλ των χρηστών και αργότερα στις 31 Ιουλίου 2024 η δυνατότητα Συζήτησης θα καταργηθεί οριστικά.

Με απλά λόγια, αν κάποιος επιθυμεί να στείλει ένα μήνυμα προς το επιχειρηματικό σας Προφίλ (Google My Business Profile) από τις 15 Ιουλίου 2024 και έπειτα, δε θα μπορεί αυτό να το κάνει.

Μάλιστα η Google, προτείνει στους χρήστες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προσκαλέσουν τους πελάτες τους σε εναλλακτικές λύσεις συζήτησης, για να συνεχίσουν τις συζητήσεις εκεί.

Ακολουθεί παρακάτω η επίσημη ανακοίνωση της Google:

Η λειτουργία συζήτησης του Επιχειρηματικού προφίλ πρόκειται να καταργηθεί.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις 31 Ιουλίου 2024 θα καταργήσουμε τη λειτουργία συζήτησης στο Επιχειρηματικό προφίλ Google. Αναγνωρίζουμε ότι αυτό μπορεί να επιφέρει δυσχέρειες. Καθώς βελτιώνουμε διαρκώς τα εργαλεία μας, κατά καιρούς υποχρεούμαστε να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τις επιχειρήσεις και τους συνεργάτες μας. Είναι σημαντικό για εμάς η Google να παραμένει ένας χρήσιμος συνεργάτης καθώς διαχειρίζεστε την επιχείρησή σας και διατηρούμε τη δέσμευσή μας σε αυτή την αποστολή.

Η Google θα σταματήσει να δημιουργεί νέες συζητήσεις μετά τις 15 Ιουλίου και η λειτουργία συζήτησης θα καταργηθεί πλήρως στις 31 Ιουλίου. Λάβετε υπόψη ότι οι πελάτες θα διατηρήσουν τη δυνατότητα να βρίσκουν και να επικοινωνούν με την επιχείρησή σας μέσω της Αναζήτησης και των Χαρτών Google, καθώς και να μαθαίνουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με εσάς από τους συνδέσμους ιστοτόπου, την περιγραφή επιχείρησης, τις φωτογραφίες και οτιδήποτε άλλο κοινοποιείτε στο Επιχειρηματικό προφίλ σας.

Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με αυτή την αλλαγή, μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ. Είναι σημαντικό για εμάς το Επιχειρηματικό προφίλ σας να συνεχίσει να αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τη διαχείριση της επιχείρησής σας.

Βασικές ημερομηνίες

  • Από τις 15 Ιουλίου, οι πελάτες σας δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να ξεκινούν νέες συνομιλίες με την επιχείρησή σας από το Google μέσω της λειτουργίας συζήτησης. Οι πελάτες σε υπάρχουσες συνομιλίες συζήτησης θα ειδοποιηθούν για το ότι η λειτουργία συζήτησης σταδιακά θα καταργηθεί.
  • Από τις 31 Ιουλίου, η λειτουργία συζήτησης θα καταργηθεί. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα λαμβάνετε πλέον νέα μηνύματα συζήτησης.

Τι να κάνετε στη συνέχεια

  • Αν θέλετε ένα αρχείο των προηγούμενων συζητήσεων μέσω του Επιχειρηματικού προφίλ, μπορείτε να κατεβάσετε το δικό σας ιστορικό προηγούμενων συζητήσεων με πελάτες μέσω της Αρχειοθέτησης Google.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσκαλέσετε τους πελάτες σας σε εναλλακτικές λύσεις συζήτησης, για να συνεχίσετε τις συζητήσεις εκεί.