4 Φεβρουαρίου 2017 in blog

Οι Ειδοποιήσεις SSL του Google Chrome ver.: 56 & τι σημαίνουν

Όσοι χρησιμοποιείτε τον Google Chrome, θα έχετε παρατηρήσει ίσως ότι μετά την τελευταία ενημέρωσή του στην νέα έκδοση 56, υπάρχουν αλλαγές ως προς τον χαρακτηρισμό των ιστοσελίδων που επισκέπτεστε για το αν προσφέρουν κρυπτογράφηση ή όχι.

— Αρχή μηνύματος από: https://support.google.com/ – [ link πηγής ] —

Ελέγξτε εάν η σύνδεση κάποιου ιστότοπου είναι ασφαλής

Για να διαπιστώσετε εάν ο ιστότοπος είναι ασφαλής ώστε να τον επισκεφτείτε, μπορείτε να ελέγξετε τις πληροφορίες ασφάλειας του ιστοτόπου. Το Chrome θα σας ειδοποιήσει εάν δεν μπορείτε να επισκεφτείτε με ασφάλεια ή ιδιωτικά τον ιστότοπο.

  1. Ανοίξτε μια σελίδα στο Chrome στον υπολογιστή σας.
  2. Για να ελέγξετε την ασφάλεια ενός ιστοτόπου, στα αριστερά της διεύθυνσης ιστού, αναζητήστε την κατάσταση ασφάλειας:
    • Κλείδωμα Ασφαλής
    • Πληροφορίες Πληροφορίες ή Μη ασφαλής
    • Προειδοποίηση Μη ασφαλής ή Επικίνδυνος
  3. Για να δείτε τις λεπτομέρειες και τις άδειες του ιστοτόπου, κάντε κλικ στο εικονίδιο. Στο επάνω μέρος του παραθύρου, θα δείτε έναν χαρακτηρισμό του επιπέδου ασφάλειας του ιστοτόπου σύμφωνα με το Chrome.

Τι σημαίνει κάθε σύμβολο ασφάλειας

Αυτά τα σύμβολα σας ενημερώνουν σχετικά με το επίπεδο ασφάλειας του ιστοτόπου. Υποδεικνύουν εάν ο ιστότοπος διαθέτει πιστοποιητικό ασφάλειας, εάν το Chrome εμπιστεύεται το συγκεκριμένο πιστοποιητικό και εάν η σύνδεση του ιστοτόπου με το Chrome είναι ιδιωτική.


Κλείδωμα Ασφαλής

Οι πληροφορίες που αποστέλλετε στον ιστότοπο θα είναι ιδιωτικές.

Ακόμα κι αν βλέπετε αυτό το εικονίδιο, να είστε πάντα προσεκτικοί όταν κοινοποιείτε προσωπικές πληροφορίες. Ελέγξτε τη γραμμή διευθύνσεων, για να βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στον ιστότοπο που θέλετε να επισκεφτείτε.


Πληροφορίες Πληροφορίες ή Μη ασφαλής

Ο ιστότοπος δεν χρησιμοποιεί ιδιωτική σύνδεση. Κάποιος ενδέχεται να βλέπει τις πληροφορίες που στέλνετε μέσω αυτού του ιστότοπου. Συνιστούμε να μην εισαγάγετε ευαίσθητες πληροφορίες, όπως κωδικούς πρόσβασης ή στοιχεία πιστωτικών καρτών.

Σε ορισμένους ιστότοπους, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιδιωτική έκδοση της σελίδας:

  1. Επιλέξτε τη γραμμή διευθύνσεων.
  2. Διαγράψτε το στοιχείο http:// και εισαγάγετε εναλλακτικά το στοιχείο https://.

Εάν αυτή η επιλογή δεν λειτουργεί, επικοινωνήστε με τον κάτοχο του ιστοτόπου, για να του ζητήσετε να ασφαλίσει τον ιστότοπο και τα δεδομένα σας με HTTPS.


Προειδοποίηση Μη ασφαλής ή Επικίνδυνος

Σας συνιστούμε να μην εισάγετε ιδιωτικά ή προσωπικά στοιχεία σε αυτήν τη σελίδα. Εάν είναι δυνατόν, μη χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο.

Μη ασφαλής: Συνεχίστε με προσοχή. Υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα με το απόρρητο αυτής της σύνδεσης. Κάποιος ενδέχεται να βλέπει τις πληροφορίες που στέλνετε μέσω αυτού του ιστοτόπου.

Επικίνδυνος: Αποφύγετε αυτόν τον ιστότοπο. Αν εμφανίζεται μια κόκκινη προειδοποίηση που καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη, ο ιστότοπος έχει επισημανθεί ως μη ασφαλής από την Ασφαλή περιήγηση. Η χρήση του ιστόστοπου ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο τα ιδιωτικά στοιχεία σας.


Διόρθωση του σφάλματος “Η σύνδεσή σας δεν είναι ιδιωτική”

Εάν εμφανιστεί ένα μήνυμα σφάλματος που καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη και αναφέρει “Η σύνδεσή σας δεν είναι ιδιωτική”, αυτό σημαίνει ότι η σύνδεση σας στο διαδίκτυο ή ο υπολογιστής σας δεν επιτρέπει το ασφαλές άνοιγμα της σελίδας από το Chrome. Μάθετε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε το σφάλμα “Η σύνδεσή σας δεν είναι ιδιωτική”.

Τι είναι το πιστοποιητικό ασφαλείας

Όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο που χρησιμοποιεί HTTPS (ασφάλεια σύνδεσης), ο διακομιστής του ιστότοπου χρησιμοποιεί ένα πιστοποιητικό για να αποδείξει την ταυτότητα του ιστότοπου σε μηχανές αναζήτησης (όπως το Chrome). Οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει ένα πιστοποιητικό που ισχυρίζεται ότι προέρχεται από οποιονδήποτε ιστότοπο επιθυμεί.

Προκειμένου να παραμείνετε ασφαλείς στον ιστό, το Chrome απαιτεί από τους ιστότοπους να χρησιμοποιούν πιστοποιητικά από αξιόπιστους οργανισμούς.

— Τέλος μηνύματος από: https://support.google.com/ – [ link πηγής ] —

Αν λοιπόν είστε ιδιοκτήτης μιας εταιρικής ιστοσελίδας ή ενός eShop, θα σας συνιστούσαμε να χρησιμοποιήσετε άμεσα ένα Πιστοποιητικό SSL κρυπτογραφώντας τον ιστότοπό σας.

Οι χρήστες, πελάτες και μελλοντικοί σας επισκέπτες, θα αισθάνονται πιο ασφαλείς και θα εμπιστεύονται περισσότερο την εταιρία σας ενώ παράλληλα η Google θα υποστηρίζει την κίνησή σας αυτή βελτιώνοντας τα οργανικά αποτελέσματα της ιστοσελίδας σας στο ευρετήριο της!