11 Μαρτίου 2014 in blog

Τέλος η υποστήριξη για τα Windows XP!

Τέλος της υποστήριξης για τα Windows XP

Η υποστήριξη θα λήξει σύντομα!

Στις 8 Απριλίου 2014, η υποστήριξη και οι ενημερώσεις για τα Windows XP δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες. Μην αφήσετε τον υπολογιστή σας απροστάτευτο.

Πηγή: Microsoft

“Η Microsoft παρέχει υποστήριξη για τα Windows XP τα τελευταία 12 χρόνια. Έφτασε όμως η ώρα να επενδύσουμε, τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας στον τομέα υλικού και λογισμικού, τους πόρους μας στην υποστήριξη πιο πρόσφατων τεχνολογιών ώστε να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να προσφέρουμε νέες εξαιρετικές εμπειρίες.

Επομένως, μετά τις 8 Απριλίου 2014, δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες η τεχνική υποστήριξη για τα Windows XP και οι αυτόματες ενημερώσεις που βοηθούν στην προστασία του υπολογιστή σας. Την ίδια ημερομηνία, η Microsoft θα σταματήσει να παρέχει το Microsoft Security Essentials για λήψη στα Windows XP. (Αν έχετε ήδη εγκαταστήσει το Microsoft Security Essentials, θα συνεχίσετε να λαμβάνετε ενημερώσεις για υπογραφές προστασίας από λογισμικό κακόβουλης λειτουργίας για περιορισμένο χρονικό διάστημα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο υπολογιστής σας θα προστατεύεται, αφού η Microsoft δεν θα παρέχει πλέον ενημερώσεις ασφαλείας για να συμβάλλει στην προστασία του υπολογιστή σας.)

Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα Windows XP μετά τη λήξη της υποστήριξης, ο υπολογιστής σας θα εξακολουθεί να λειτουργεί αλλά ίσως γίνει πιο ευάλωτος σε κινδύνους ασφάλειας και ιούς. Επίσης, καθώς περισσότεροι κατασκευαστές υλικού και λογισμικού συνεχίζουν να βελτιστοποιούν τα προϊόντα τους για τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των Windows, μπορείτε να περιμένετε ότι θα συναντήσετε μεγαλύτερο αριθμό εφαρμογών και συσκευών οι οποίες δεν θα λειτουργούν με τα Windows XP.”

Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://windows.microsoft.com/el-gr/windows/end-support-help

Πηγή: Microsoft