28 Ιουνίου 2019 in blog

cPanel – Αυξήσεις τιμών & Αλλαγή εμπορικής πολιτικής!

Η cPanel άλλαξε ριζικά την εμπορική της πολιτική που εφαρμόζει για την παροχή αδειών των υπηρεσιών που προσφέρει και σήμερα οι συζητήσεις στο Internet “πήραν φωτιά” γύρω απ’ αυτό το θέμα.

Πιο συγκεκριμένα, η cPanel μέχρι πρότινος διέθετε 2 βασικές άδειες χρήσης, μια για VPS και μια για Dedicated server στα 20$/μήνα & 45$μήνα αντίστοιχα, δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα στους Administrators να μπορούν να δημιουργούν απεριόριστα cPanel Accounts στα μηχανήματά τους.

Πλέον αυτό έχει αλλάξει ριζικά (όπως αναφέραμε και παραπάνω), καθώς από τις 27/06/2019 η cPanel παρέχει πλέον 3 τύπους αδειών χρήσης και οι οποίες έχουν ως εξής:

  1. Admin license, με 20$/μήνα και δυνατότητα δημιουργίας μέχρι 5 cPanel accounts.
  2. Pro license, με 30$/μήνα και δυνατότητα δημιουργίας μέχρι 30 cPanel accounts.
  3. Premier license, με 45$/μήνα και δυνατότητα δημιουργίας μέχρι 100 cPanel accounts, ενώ για κάθε επιπλέον account (άνω των 100) θα υπάρχει και περαιτέρω επιβάρυνση 0,20$/account και ανά μήνα.

edit(1): Λίγες ημέρες αργότερα ανακοινώθηκε και ένα νέο πλάνο, το Solo, με 15$/μήνα και το οποίο δίνει την δυνατότητα για την δημιουργία ενός (1) μόνο cPanel Account.

Δείτε αναλυτικά τα πακέτα εδώ: https://cpanel.net/pricing/

Όπως ανέφερε και η ίδια η cPanel μέσα από το blog της και συγκεκριμένα εδώ: https://blog.cpanel.com/announcing-account-based-pricing/, οι σημαντικές αυτές αλλαγές στις τιμές, έγιναν κυρίως προκειμένου να είναι δυνατή η μελλοντική και συνεχόμενη βελτιστοποίηση και γενικότερη εξέλιξη των υπηρεσιών τους προκειμένου να συνεχίζουν να παρέχουν ποιοτικές λύσεις για τα hosting όλων των πελατών & συνεργατών τους.

Όπως φαίνεται λοιπόν, το hosting περνάει σε άλλη εποχή μιας και η cPanel είναι η πρώτη εταιρία στις προτιμήσεις των hosting providers, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μένει μόνο να δούμε το πως θα εξελιχθεί.

edit(2): Φαίνεται όμως ότι η νέα αυτή Πολιτική Τιμολόγησης της cPanel δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί, καθώς εχθές 05/07/2019 η εταιρία ανακοίνωσε μέσω του blog της, ότι θα έρθουν κι’ άλλες αλλαγές.